top of page

Zonnige opener in Cannes

Bijgewerkt op: 23 feb. 2023
De lente is bijna in het land.  Is het daarom dat de Belgische Finners het zo hard voelden kriebelen in hun hang-spieren?  5 Belgische deelnemers aan de SIC is ongezien: evenveel als Nederlandse!  Wie had dit kunnen voorspellen? 


10 jaar geleden deed ondergetekende ook mee; de titel van het verslag vertelde toen alles : "geen potten gebroken in Cannes".  We waren benieuwd of de Belgen (Alain, Filip, Sigurd, Stijn, Paul) nu potten gingen breken.


Een lekker zonnetje en lekkere temperaturen waren al voorspeld, maar ook de wind bleek toch veel beter te zijn als voorspeld.


De eerste dag waren er twee manches bij 10 knopen, en de Belgen die gingen als een raket.  Paul lag 3e aan de eerste bovenboei (panikerend - was dit hier nu een spreader of een gate?).  Filip/Sigurd eindigden 18/19, Stijn/Paul op 29/30 en Alain op 47.  De euforie was groot die avond; dit ging een zegetocht voor de Belgen worden.


De volgende dag werden we met onze beide voetjes weer op de grond gezet.  Drie manches werden gezeild bij 10 a 15 knopen.  Vaak waren drie starten en een zwarte vlag nodig.  Sigurd zeilde heel goed, maar bij de rest ging het een beetje minder.  Alain versierde een UFD, waarschijnlijk onterecht.  Iedereen was bekaf na 4 uur op het water.


Op donderdag was de wind rond de 6 knopen, nog net genoeg om lekker te zeilen.  We zeilden maar een manche, waarna er een speciale tour rond het Ile de Sainte Marguerite volgde.  Sigurd en Stijn waren top, Alain en Paul beperkten de schade, Filip had een baaldag door een BFD.


Vrijdag zakte de wind verder tot rond de 4 knopen.  Er waren enorme shiften en ook plaatselijke windstiltes die het heel moeilijk maakten om te zeilen.  Alle Belgen, behalve Sigurd, hadden het moeilijk met deze omstandigheden.  Filip had ook brute pech (twee aanvaringen).  De Belgen (behalve Sigurd) zakten in de rangschikking.


Conclusies :


(1) supergoede en leuke training aan het begin van het jaar

(2) Sigurd blijft de beste onder ons

(3) de Belgen hebben potentieel maar moeten consistenter worden

(4) Filip kan ook heel lekker koken.


Volgend jaar 7 Belgen aan de start?Paul Goossens (BEL-76)  

Beautiful sunset @ Yachtclub de Cannes

Safely arrived!

Thursday night Sailors' Dinner - Team Belgium!

Our beautiful terras overlooking the marina... Perfect place to relax and grab a coffee in the mornings whilst waiting for the sea breeze to kick in and the AP flag to go down!BEL-2603 & BEL-18 on their way back home to Antwerp - See you next year!


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page