top of page

Finn Sailing Belgium

 

In Januari 2017 werd "Finn Sailing Belgium" opgericht als een Vereniging Zonder Winstoogmerk met als hoofddoel Finn (wedstrijd)zeilen te promoten en Finn (wedstrijd)zeilers samen te brengen en te ondersteunen op zowel Nationaal als Internationaal niveau. Momenteel bestaat de organisatie uit ongeveer 40 betalende leden van verschillende zeilclubs over heel het land (Galgenweel Antwerpen, Spuikom Oostende, Gavermeer Harelbeke and Maas Limburg) 

 

Nationale wedstrijden 

Elk jaar wordt er door het bestuur en in samenspraak met de verschillende Belgische Finn zeilers een wedstrijdkalender samengesteld. Er wordt vervolgens beslist welke wedstrijden er zullen plaatsvinden en op welke locaties. Tevens wordt beslist welke wedstrijden meetellen voor de jaarlijkse Beker van Belgïe.

 

Het overzicht van de wedstrijden die meetellen voor de Beker van Belgïe kan je terugvinden onder de rubriek "Kalender".

Internationale Wedstrijden

Los van de verschillende wedstrijden over heel Europa (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Italïe etc.), zijn er een paar prestigieuze wedstrijden die jaarlijks terugkomen (i.e. met een deelnemersveld van meer dan 100 boten!) die steeds op een andere locatie over de hele wereld worden georganiseerd:

Finn Gold Cup

Finn World Masters

Finn Europeans

Finn European Masters

bottom of page