top of page

Speculoosregatta


Uit respect voor Philippe Devillers hebben we gewacht met het verslag van de Speculoosrace.

Dank voor jullie begrip !


Het is 8 uur. De zon is nog niet op. Het Galgenweel ligt er verlaten bij. Wim, Bart en André staan wat kouwelijk te babbelen: de temperatuur is 1°C.

8.30 uur: 11 Finnisten zijn in de weer om hun boot op te tuigen. 11 ! Sinds mensenheugenis had het Galgenweel zoveel Finns niet gezien. Er wordt gelachen, gezwanst, gewerkt, gevloekt op de kou. Wim, Sigurd, Alain, Wim, Bart, Jo, Filip, Matisse, Christophe, Jan-Jacob, André. Ze komen van overal: Oostende, Luik, het Gavermeer…

9 uur: het hele plein staat vol boten: Lasers, Snipes, Finns. 61 deelnemers voor de Speculoosrace. Een fantastische opkomst.

Even na 10: op een zonovergoten Galgenweel met een tiental knopen wind beginnen we eraan. Wat-een-weertje! Hoewel de organisatie van de reeksen bij momenten getuigt van enige “flou artistisque” (zijn het nu twee rondjes, of is het er maar één?), is de Speculoosrace niet kapot te krijgen. Het is mooi weer, er staat een prettige wind, en de temperatuur is met de zon erop heerlijk. Wat niet belet dat er gestreden wordt, met het mes tussen de tanden. 2 reeksen in de ochtend. Heerlijk warme soep op de middag, en nog eens twee reeksen in de namiddag. De wind is inmiddels wat komen doorzetten, en is, naar aloude Galgenweelse traditie, wat grillig. Rechts en links wind, in het midden minder, fors backend als je bijna aan de loefwaartse boei bent.

Het eindklassement is logisch, met een fantastische 3 de plek voor onze jongste nieuwkomer en junior Matisse UITSLAG Na afsluiting van de prijsuitreiking volgt nog het klassement van ons eigen Finn regelmatigheidscriterium. Ter herinnering: de bedoeling is de Finnisten te erkennen die tenminste eens per maand aan een race deelnemen die georganiseerd of erkend wordt door de Belgische Finn klasse. EINDSTAND BEKER VAN BELGIË Kijk, voor zo’n dagen doe je het. Leuke sfeer tussen de Finnisten, heerlijk zeilen, nababbelen, pintje drinken… Ik heb er niets van gebakken (laatste), maar toch heb ik een geweldige dag gehad. Een prachtige afsluiter van het seizoen.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page