top of page

Sigurd Vergauwe is de verdiende belgisch kampioen 2020
De corona zorgde voor een moeilijke en twijfelachtige start. Het eerste jaar sinds 2014 dat we geen buitenlanders aan de start hebben van een OBK. Desondanks toch 19 Belgen aan de start. En wetende dat er vaste waardes niet zijn komen opdagen. We blijven groeien en dat doet plezier !


Het clubhuis van NLM mocht door de Finn-zeilers niet gebruikt worden, maar het alternatief werd Harry, die zijn frituur ter beschikking stelde. Wijzelf probeerden wat afstand te houden, handjes schudden te vermijden en gelukkig zijn wij buitensporters. Dus in die zin Covid-proof.


Dag 1 was veel belovend. 8-16kn wind. Voor elk wat wils. Yves Bassette verrast als nieuwkomer vriend en vijand om in de eerste reeks als eerste aan de boventon aan te komen. Ook Frederik Boone, komt met een boot van 1500 Euro regelmatig het vuur aan de schenen leggen van menig vertrouwd Finn-zeiler. Chapeau. Joris Verheulpen ook een nieuwkomer voorspelde de rode lantaarn te zijn van de vloot, maar kon zich toch ook af en toe mengen in de staart van het peloton. Ook local Jos Strijckers, voor wie we ons circus verhuisden naar de Limburg om zo de promotie voor onze boot daar een boost te geven, vaart mee en levert achteraan strijd. Meedoen is belangrijk om snel bij te leren en te stelen met de ogen ! Jullie hebben ongetwijfeld veel geleerd en helemaal de smaak te pakken !


5 reeksen varen we, 6 waren er gepland. De wind begon erg te draaien en het zou nog lang duren om het parcours om te bouwen om terug te kunnen starten. Bovendien was iedereen wat door zijn energievoorraad en heeft het comité besloten te stoppen voor dag 1.


Iedereen komt bijna euforisch van het water: “wat een dag”, “geweldig”, “keitof”, .. verzin nog maar wat superlatieven. Ze waren van toepassing. Voldaan genieten we van een avondje frituur. Het is eens wat anders. Gezelligheid maak je uiteindelijk zelf. Er wordt gezellig gekeuveld over zeiltjes en touwtjes…


De tussenstand was superspannend. 3 mensen op plaats 3 bijvoorbeeld op 1 punt van plaats 2, ook lager in het klassement zijn er verschillende ex aequo’s. Er kon nog veel gebeuren. Sigurd had een goede voorsprong, maar mocht zeker geen 2 steken laten vallen. 5 wedstrijden gepland, maar helaas. De wind liet het afweten. 1 reeks kon er nog uitgepuurd worden.


Sigurd bevestigt zijn vorm en wordt kampioen. Filip Willems kent ook zijn come back in het Finn-zeilen. Als Lengend laat hij zien dat hij niet voor niets ooit die Finn-belofte was. Zo blij en fier met jouw komst Filip !


Ook Mattysse Cattrysse, de jongste van de bende laat duidelijk voelen dat hij mits wat training een kandidaat kampioen zou kunnen worden in de komende jaren. Hij eindigt nu nipt derde na Wim Henderieckx en Sigurd Vergauwe, het podium.

Harelbeke miste op een haar één of twee podium plaatsen. Het was een sportieve en heel leuke strijd !

Volgend jaar of een volgende wedstrijd sportieve revanche.


Oh wat is ons spelletje leuk !

Ook een woordje van dank aan de jury die de touwtjes op het water strak in handen hield !


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page