top of page

OBK 2009OBK FINN 2009: pandemie van griepvirus H20/6BFT+ teeistert OBK


De WHO bericht een uiterst snelle verspreiding van het nieuwe H20/6BFT+ virus in de Oostendse regio begin oktober. Symptomen zijn heel divers. De verspreiding van dit virus versnelt blijkbaar van zodra de wind harder waait als 6 BFT en het een beetje frisser wordt. Binnenzitten in het clublokaal, een Leffe drinken en steun zoeken aan de bar werkt blijkbaar zeer heilzaam. Niet minder dan 6 van de 18 ingeschrevenen van het OBK was geinfecteerd en ook tijdens het kampioenschap waren er een aantal acute aanvallen van dit virus. Maar nu genoeg geluld.


Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2009 werd het Open Belgisch Kampioenschap in de Finn klasse te Oostende gezeild bij zware weersomstandigheden. De wind varieerde tussen de 5 en 7‐8 Bft op zaterdag, afzwakkend tot 3 ‐ 5 Bft op zondag.


Negen manches werden gezeild. Voor het ingaan van de laatste 2 manches stonden de Nederlander Jan‐Tjeerd Van Der Meulen en de Belg Jan Bourgois op een gedeelde eerste plaats. Beiden bewezen ook dat ze evengoed kunnen zwemmen als zeilen. Jan‐Tjeerd won uiteindelijk het verdict en haalde de Belgische titel binnen. Jan Bourgois eindigde op een 2de plaats en als eerste Belg. Yves Verhofstede, wonderbaarlijk genezen na een rugletsel op zaterdag, eindigde uiteindelijk derde. Joël Glady zeilde een zeer verdienstelijke wedstrijd en eindighde 4de.


Luc Vermeersch haalde de Classic price en de Turtle price (alle manches gefinished) binnen en toonde dat een classic ook zijn mannetje kan staan in stormomstandigheden. Al bij al een schitterend kampioenschap, een terechte winnaar en een uitstekende organisatie van de WOS.


De BBQ was ZEER lekker en Robert maakte indruk met zijn lekkere mosselsoep. Einduitslag: 1. JT Van der Meulen, 11 ptn 2. J. Bourgois ptn, 15 ptn 3. Y. Verhofstede 18 ptn8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page