top of page

Geslaagde editie 2018: Harelbeke, opener van het seizoen


Met 11 boten waren we !


En weten dat er thuis zaten te kwijlen met rugpijn of andere verplichtingen. We groeien zoveel is duidelijk.


Het begon niet veel belovend; optuigen in de regen en dan wachten, wachten op wind. Iedereen gaat aan de koffie, leuk om wat bij te praten, maar al gauw ook wat frustrerend. De locals wijzen er ons op dat de wind nog moet draaien en dat in de verte de windmolens beginnen te draaien… Het lijken wel de windomstandigheden van Torbole…

En ja hoor, plots klaart het op en op het middaguur komt er een 3-4B opzetten vanuit het zuiden. We kunnen ! En hoe ! Hiking conditions… Het wordt nog leuk varen.


6 manches van een goede 20-25minuten doen we nog, met erg wisselende uitslagen. 4 zeilers kunnen reeksen winnen, de winnaar laat 2x een 4e plaats noteren… Het is met andere woorden erg spannend en iedereen heeft het gevoel van een goede en een minder goede manche. Leuk sportief zeilen dus…


Ook bijzonder was het sportieve vaargedrag ! Chapeau aan de deelnemers ! Geen illegale incidenten aan de boeien, ondanks de stuurboord rondingen !


We genoten allen van een geweldige zeildag, dat hadden we voor 12u nooit durven dromen ! Om 17u00 kroonden we Sigurd Vergauwe tot Gaverkoning 2018 ! Proficiat !

Dank je wel aan de organisatie.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page