top of page

Finn-Sailing, a way of life


Column ? Levensverhaal ? Promotie ?

Ik weet niet hoe ik dit verhaal moet omschrijven. Maar in elk geval het moet van mijn hart !

Tot 2013 hartpatiënt, 7 medicijnen per dag.. 44 jaar zijn en niet meer in staat zijn om je eigen veters te knopen.. Elke goesting om te sporten wordt door onderdrukkende medicijnen in de kiem gesmoord. Wat Dr. De Greef Yves toen met mij heeft kunnen uithalen betekende een enorme ommekeer in mijn leven. Ik liet het gepaard gaan met de aankoop van een Finn. Er moest en zou iets veranderen in mijn leven! Die Finn geeft mij een uitdaging ! En wat voor één ! Van 0 startend met houdingsoefeningen tegen een muur tot wat ik nu uitsteek in de fitness.. Nooit durven dromen dat dit verhaal mij zo’n happy feeling kon bezorgen. Met deze ook mijn dankbaarheid aan mijn vrouwtje die me die ruimte heeft gegeven en mijn werkgevers, die mijn droom ook niets in de weg leggen.


Gaande weg trekken we de Finn-kar, onze groep is gestaag gegroeid naar 28 leden ! In 2014 hadden we amper 11 leden.. Dit verhaal is ongetwijfeld heel herkenbaar. Getuige André Sainderichin die met de zelfde kwaal rondliep en door diezelfde dokter geholpen werd.. Het moet zijn dat ik niet de enige ben 😀


WK Masters in El Balis van 19 tot 27 mei ! Al 2 jaar kijk ik er naar uit. En geloof het of niet, al 2 jaar voor aan het werken. Misschien niet zoals een echte topssporter, maar de laatste weken heeft het er toch veel van weg.. 2x Fitness, 1x zwemmen, 1x cardio of fietsen, 1 of 2x zeilen.. Nieuw zeiltje, nieuwe mast, …


We zijn er klaar voor. Alles nadert met rasse schreden..


Deze week nog zware fysieke training, dit weekend wedstrijd op de Platte Taille. Ginder de boot van Alain Denys laden samen met de mijne op een dubbel trailer. Fietsen aanbinden en dan nog 2 keer slapen. Transport Spanje. 4 dagen training op het wedstrijd water, terugvliegen, weekje rust en gogogo…


We kijken er enorm naar uit !!

Je kan onze avonturen via dit kanaal volgen. Er zullen in mei regelmatig verslagen volgen

Toy toy toy

Wim Henderieckx

BEL 1

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page