top of page

Een belg gespot in Garda
Mijn vrouw keek me aan met een “zijdenuhelemaalzotgeworden” blik toen ik zei dat ik graag wou deelnemen aan de Internationale Finn Cup in Malcesine, en ze had waarschijnlijk nog gelijk ook. Wat zoekt een bijna gepensioneerde met meer goesting dan talent op zo een evenement?

Toch werd het een leuk avontuur op een van de best zeilwaters van Europa, dit ondanks het mindere weer. Het niveau was best hoog; een perfecte organisatie, races van een uur met super lange rakken, het meerendeel goede zeilers met Fantasticas en AOR gieken. Mijn resultaten konden beter maar dat kon de pret niet bederven! Wat hebben we geleerd (zou Piet Huysentruyt zeggen)?

1. Als iedereen de foute kant lijkt op te gaan dan is daar een reden voor! De wind buigt af door de bergwand en de locals kennen dat fenomeen maar al te goed. Dat heeft me flink wat plaatsen gekost. 2. Er was toch wat golfslag na de passage van storm Alex, ook al is het daar heel diep. Het beste was om laag en hard te gaan, dan was mijn snelheid goed. 3. Het zou veel gezelliger geweest zijn indien er meerdere Belgen meegegaan waren (zoals in El Balis)!!!


Paul BEL 76

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page