top of page

Sigurd Vergauwe Open Belgisch Kampioen 2021We kozen er voor om opnieuw ons kampioenschap te organiseren op een binnenwater in 2021. Doel daarvan is om zo veel mogelijk starters aan de lijn te krijgen. Vorig jaar 19 Belgische deelnemers in Kinrooi. Dit jaar kregen we 15 Belgen aan de start en Chris Frijdal uit Nederland, op de Spuikom in Oostende, die na een schitterende overwinning op het Beneluxkampioenschap er op gebrand was om dit huzarenstukje over te doen op ons Belgisch kampioenschap.


Is het de affiche die de 6 afwezigen afschrikte, het weer, wie weet. In elk geval konden we Sebbe Godefroid en Filip Willems aankondigen als deelnemers. Het weer op zaterdag tot 20kn. Op zondag riskeerden we een afgelasting door gebrek aan wind. In elk geval de afwezigen hadden ongelijk.


Fun, plezier, vriendschap, dat was de kern. Laat ons zeggen dat iedereen het spelletje begrijpt. De posities wisselen voortdurend. Veel gevloek dus op het water. Alain Denys die zijn Finn al een jaar op coronastalling heeft staan, wint 2 reeksen. Op dag 1 merken we, ook al was hij ‘onvoorbereid’, het ingebakken talent en skills op van Sebbe in die oh zo leuke Finn! Sigurd die dan beter was voorbereid, met nieuwe mast en zeil oa. maakt het Sebbe niet gemakkelijk. Die 2 voelen al gauw dat de titel door één van hen zal behaald worden. Het gevolg is dat zij elkaar wat opzoeken op het water en met de zeilregels ter hand in de clinch gaan met elkaar. Mooi spektakel, dank u wel heren !


Op dag 2 levert het comité schitterend werk, om in de shifterige omstandigheden toch een leuke baan uit te leggen. We moesten er dan wel soms wat geduld voor hebben, maar we konden onze 10 beloofde reeksen afwerken.


Uiteindelijk trekt Sigurd het laken naar zich en mag zich kampioen van België noemen.


We zullen weer een jaar moeten wachten om deze eer naar ons toe te kunnen trekken !


Proficiat Sigurd !

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page