top of page

Belgen kapen mooie prijzen in Loosdrecht

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

Nadat een halve Belg wereldkampioen werd in de Formule 1, hebben Belgen ook mooie prijzen meegekaapt in Loosdrecht.

Vijf Belgen (een record!) zakten af naar Loosdrecht voor de Boerenkoolwedstrijd. Het weerbericht was veelbelovend, een origineel dineetje, een sterk 60-koppig wedstrijdveld en een altijd puike wedstrijdorganisatie waren blijkbaar overtuigende argumenten.

In de vorige edities hadden de Belgen het daar altijd een beetje moeilijk om zich te tonen. Ook dit jaar konden we niet tippen aan toppers zoals Bas De Waal, maar er was duidelijk verbetering! Tony Delava en Stijn Helsen zeilden zonder complexen de eerste dag een zeer goede 22e en 23e plaats. Het was nochtans niet eenvoudig door een soms stevige wind, de bekende Loosdrechtse korte golven en de constante windshifts.

Om zes uur werd de beroemde (beruchte?) boerenkool met rookworst opgediend. Tony was danig onder de indruk dat hij 4 porties verorberde.

Wat er daarna die avond gebeurde weet ik niet maar de volgende dag lagen de krachtsverhoudingen anders : Sigurd zette de puntjes op de i, en Tony en Stijn zakten een paar plaatsjes. Eerlijkheidshalve moet ik hier wel opbiechten dat ik Stijn een paar plaatsen gekost heb door een stuurboord-bakboord foutje aan de finish.

Sigurd kreeg dan ook tot zijn verrassing de prijs voor de beste buitenlander.

Tijdens de prijsuitreiking werd er ook een nieuw zeiltje verloot. Een onschuldige hand haalde nummer BEL 76 uit de wijnkoeler! Ik was superblij om na een pechjaar zo een prachtige prijs te krijgen!


Het belangrijkste is dat we ons rot geamuseerd hebben, en veel bijgeleerd hebben. Volgend jaar moeten we zeker nog meer Belgen aan de lijn krijgen!


Uitslag Belgen : 18 - Sigurd, 27 - Paul, 29 - Stijn, 30 - Tony, 33 - Filip


Groetjes,


Paul Goossens - Finn BEL-76

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page