top of page

Antwerp Sustainability Cup 11 & 12 March 2023Na 5 maanden Florida was het nodig om terug naar België te keren. Slechts 10 dagen deze keer en oh wat was ik blij om in het vliegtuig te ontdekken dat net het weekend dat we thuis zijn de Antwerp Sustainability Cup doorgaat op het Galgenweel.


Het doet me plezier om zeil kennissen op de hoogte te kunnen brengen van dat nieuws. Om de vele bezoekjes in verhouding te houden en in balans te houden besluit ik enkel om zaterdag naar de wedstrijd te komen. De meteo berichten zijn niet zo goed voor de zeilers op zaterdag. Het water is in de ochtend een spiegel. Er hangt ook Corona in de lucht, verschillende zeilers melden af en ongetwijfeld heeft het weerbericht daar ook toe bijgedragen. Een geluk bij een ongeluk voor het sociale gebeuren. Deze omstandigheden zijn natuurlijk goed om bij te praten.


Ik moet toegeven dat het kriebelt om in die boot te kruipen. Maar mijn lichaam heeft nood aan rust en ik denk dat de enige goede beslissing is om dat niet te doen. In de plaats ga in een motorboot op het water, samen met de fotograaf Erwin en stuurman Dries. Ondertussen is het voor de zeilers ondertussen ook vertrouwd om ons 2 samen in een boot te zien. Er wordt gewacht tot 14u30, helaas geen wedstrijd vandaag.


Het avondmaal bij Windkracht12 was in orde. Misschien lang wachten, maar het eten was zeker in orde. En met zo veel zeilers aan de tafel weet je natuurlijk steeds wat zeggen.


Het was niet de intentie om zondag terug te komen, maar er wordt wind aangekondigd en ik wil zo graag met eigen ogen de startlijn met de 21 ingeschreven Finnzeilers zien op het Galgenweel. Het is 8 jaar geleden begonnen met 1 Finn-zeiler die deelnam aan de mid-weeks. Op dit kindje ben ik fier en ik wil die grote vloot met mijn eigen ogen zien. Thuis beloof ik om 15u thuis te zijn voor het geprogrammeerd familie feestje en zo kon ik ook aanwezig zijn op zondag.


En wat heb ik er van genoten. Samen met een andere bekende reporter Pit De Jonghe varen we van de Snipe vloot naar de Finn vloot om zoveel mogelijk mooie foto's te kunnen nemen. Genieten.


Ook erg benieuwd hoe de hiërarchie in de Finn ranking er de dag van vandaag aan toe is. Daar Sigurd out standing werd in mijn tijd is dat vandaag minder het geval. De volgorde van aankomen is elke manche sterk verschillend. Dat wijst meestal op sterke zeilers, gelijkaardig niveau en/of moeilijke condities. Misschien een beetje van alles waardoor we getrakteerd worden als toeschouwer op een waar spektakel.


Ook Yves Verhofstede is speciaal voor deze gelegenheid naar hier gekomen, hij is één van de bezielers, nu met geamputeerd onderbeen, maar met nog steeds een enorm hart voor het Finn-zeilen geniet van de spannende wedstrijden. Een blij weerzien !


Stijn, die dit prachtig event gestalte gaf wint de 2 eerste reeksen. Wauw, moet je maar doen, zoveel aan je hoofd en dan nog winnen. Sigurd en Yves kunnen het laken ook eens naar zich toe trekken, en zo kregen we 5 toffe en spannende reeksen.


Stijn wint de wedstrijd waarvoor een dikke proficiat ! Zowel voor de wedstrijd als de organisatie !


Als ik terug kom duid ik deze wedstrijd met een stip aan in mijn agenda ! Greetings, Wim Henderieckx

Finn BEL-1
195 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page