top of page

Uli Breuer (GER) Open Belgisch Kampioen, Sigurd Vergauwe Belgisch Kampioen


Een uniek OBK voor de kust van Oostende


Intussen de 3e editie bij gastclub RNSYC. Toplocatie, dat wisten we al. Gezelligheid troef en een ongeziene prijzentafel. De sneeuwbal is aan het rollen en dik aan het aanzwellen. 2014, 11 bootjes op de Spuikom, 4 jaar later 26 starters op de Noordzee met 13 Belgen. Wie had dat ooit durven dromen.


Het weer zat mee. 2 dagen wind gehad en 6 mooie wedstrijden gevaren. Varen op die stroming is toch altijd een andere dimensie. En die zandbank in het midden zorgt soms voor gekke verschuivingen in het veld. Maar dat maakt het des te spannender. Tobias (NED) gebrand op de overwinning snapt er niks van de eerste dag slaagt er niet in om een goede uitgangspositie waar te maken. 6e na dag 1.

Ook Uli (GER) slaagt er niet echt in om zijn dingetje te doen en moet soms van ver terug komen. 2e na dag 1. Bas De Waal, sinds zijn nieuwe boot en geweldige setting moeilijk bij te houden. Verdiend op 1 na de eerste dag.


Bij de Belgen die iets meer achterin strijden is het daarom niet minder spannend. Wie zal het worden? Sigurd, sterk bezig op 4, Onze nieuwkomer Matisse op 10, Wim op 12. Evren vergeet zijn talisman af te geven en krijgt daardoor een penalty, anders was hij 3e Belg geweest na dag 1. Nu op 19.


Het avondmaal was heerlijk ! De keuze uit een vispannetje, een rijkelijk gevuld bord, of een groot bord met een niet te versmaden spaghetti Bolognaise. Glas witte wijn erbij, geoffreerd door de Finn-klasse. Gezelligheid troef en een geweldige verbroedering tussen Nederland/België/Duitsland !!!


Dag 2, bijna dezelfde omstandigheden, met momenten net iets meer wind misschien. Piekjes tot 12kn. Een super spannende strijd. En laat de klasse van Uli en Tobias duidelijk zijn. Zij leren snel met de moeilijke weersomstandigheden om te gaan. Tobias vaart meer voorin. Ook Uli weet van de moeilijke omstandigheden meer en meer gebruik te maken. De strijd met Bas was knap spannend ! Eindstand Uli 1, Bas 2, Tobias 3.


Bij de Belgen, Sigurd mag vandaag dan al een steekje laten vallen, hij is de verdiende Belgisch kampioen, 6e overall! Matisse kreeg bijna een staande ovatie van zijn vrienden Europe zeilers, gelukkig dat hij is met zijn knappe Finn aanwinst en met een verdiende 2e plek in zijn Finn-debuut, 8e overall ! Daar hebben we het laatste nog niet van gezien ! Het Belgisch podium wordt vervolledigd door Wim, 12e overall.


Tot slot werd er op de prijsuitreiking een spiksplinternieuw zeil verloot. De gelukkige: Wim Craenen ! Die zal niet gauw meer van klasse veranderen!

Iedereen ging met minimum 3 prijzen naar huis, dank zij onze sponsors/helpers: Bank Delen, Optiteam, Wittevrongel Sails, Marine Center.. Aan iedereen, ook aan Frank en Eddy voor hun inzet, een grote dank ! Het is een onvergetelijk evenement geworden !

Jullie voorzitter.

Wim Henderieckx

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page