top of page

OBK 2008Henk de Jager (NED 11) wint OBK 2008


The Tank with his Pata rulez!


4‐5 oktober, Oostende Spuikom. De slechte weersvoorspellingen schrikte een groot aantal zeilers af, maar twaalf dapperen lieten zich hier niet door afschrikken en trotseerden wind en koude.


Aan de start verschenen negen Belgen (waaronder een Waal!) en drie Nederlanders. De vier deelnemende Classics verdienen zeker een extra pluim, ze lieten zich niet imponeren door de jonge Finn’s.

Zaterdag blies de wind 4 Bft met geregeld pieken naar 5 Bft. Net voor de eerste start kwam Sebbe Godefroid zijn Finn‐broeders (en zuster) aanmoedigen. Helaas kon hij zelf wegens een overdrukke agenda niet deelnemen. Zaterdag werden er vijf manches van ongeveer 40‐45min gezeild. De eerste twee manches finishete Henk de Jager (NED 11) met voorsprong als eerste. De manches daarna kwamen de Belgen sterker opzetten en werd er een mooie strijd geleverd: er werd gevochten voor elke meter. Ook tussen de classics was de spanning vaak te snijden, het was zelfs spannend tot op enkele meters van de finish.


Tegen de laatste manche kwam de wind harder opzetten, de windvlagen waren sterk en shiften er op los. Het resultaat was navenant: de helft van het deelnemersveld kapseisde en een aantal Classics werden geconfronteerd met een tekort aan drijfvermogen.

Zondag stond een flinke 5Bft, met pieken tot boven de 6Bft. De wedstrijdleiding besliste om de wedstrijd af te blazen. De meeste deelnemers vonden dit geen slechte beslissing, de spieren waren nog verzuurd van de dag ervoor.


Met één punt voorsprong werd Henk de Jager Belgisch Kampioen. Bovendien mag hij zich ook First Master noemen. Filip Verhaeghe, Belgisch Kampioen 2007, strandde op een verdienstelijke tweede plaats, Yves Verhofstede vervolledigde het podium. Evelien Persyn behaalde opnieuw de titel First Lady en voor het tweede jaar op rij won ze ook in het klassement van de Classics. De Turttle Prize ging verdienstelijk naar Luc Vermeersch.

In tegenstelling tot het weer was de sfeer opperbest en kan het OBK 2008 uitgeroepen worden tot een geslaagd weekend!
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page