top of page

Man Man Man Wat was dat jong!

Bijgewerkt op: 16 okt. 2023

Een zin die bij mij wel vaak naar boven kwam vandaag:) . Eerst en vooral even verduidelijken: Loosdrecht is net als de Lotto; weinig kans op een Bingo.

Het was voor velen een dag met frustraties en ook wat ongeloof, de voorspellingen gaven ons een 9-17 knopen; een beetje zon rond 11:00 uur, wat we effectief kregen: Windstilte, een mini storm, bakken regen, een voordewinds rak die uiteindelijk een op sommige momenten lijkend kruisrak. Het comité had niet veel zin om deze reeks af te blazen dus bleven we maar doorgaan. Eens we aan de gate kwamen moesten we een nieuwe, bepalende keuze nemen; gaan we boven het Eiland om de constante wind te hebben en toch een kleine ommetoer erbij nemen, of gaan we gewoon onder het eiland door en hopen we op een mirakel? Het antwoordt was: blijf maar mooi onder je eiland ventje. We vielen weliswaar stil maar haalden het toch voor de mannen boven het Eiland. Daarna hebben we nog een paar uitstelletjes gezien, dan een start met lichte weersomstandigheden. Met een mooie 1ste plaats voor onze Sigurd als gevolg. In de derde reeks was het wedstrijdveld al serieus wat uitgedund, het comité mispakte zich een paar keer met opnieuw enkele uitstelletjes tot gevolg. Een serieuze blunder in een procedure en een uitstel later, viel de wind volledig weg. Toch besloot het comité om nog een reeks te proberen ( wat ik hun uiteindelijk niet kwalijk kan nemen). De lijn lag zeer slecht en een sterke pin-end voordeel. De vloot is gestart maar met 5 UFD's ( waaronder onze Phillipe:( ). Ik had zelf de moed niet meer om naar de boven boei te varen en besloot mijn zeiltje naar beneden te halen. Eenmaal binnengekomen heb ik onze compagnons nog wat geholpen met aftuigen;).

De uiteindelijke posities van onze delegatie:

Sigurd 10de ( 1 ste Master en eveneens 1ste Buitenlander) Tony 19 de Filip Verhaeghe 23 ste Paul 26 ste Noah 30 ste ( 1e Junior) Phillipe Willems 52 ste

PS. Filip Verhaeghe hebben we in Loosdrecht gelaten, hij had er zijn VIP stekje ;). Dit was het dan voor onze Boerenkoolcup; ik ben fier op wat ik dit jaar heb bereikt en dit alles smaakt naar meer;).

Safe trip back home boys!

Noah Bel16

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page