top of page

De Belgen in Garda


Maandenlang hadden we ernaar uitgekeken, het EK Masters in Garda. 8 Belgen voelden zich geroepen, een record! Boten waren in orde gemaakt, het papierwerk was klaar, we waren mentaal en fysiek voorbereid.

De verslagen van Robert beschreven in detail elke dag de gebeurtenissen. Zeer kort samengevat: prachtige omgeving, supergoede sfeer, mooi weer, maar de wind was vrij licht en tricky.

Dus hoe hebben de Belgen het gedaan?

Alain was de pechvogel; net na de Gothardtunnel in panne gevallen met de wagen, dus zelfs niet aan het Garda meer geraakt. We voelden met hem mee.

Bjorn was zijn enthousiaste zelf en heeft zich super geamuseerd. Zijn verbazing was groot toen hij in een van de races dankzij een goede keuze vlakbij de toppers aan de bovenboei kwam. Bovendien lag hij laatste in race 7, en slaagde hij erin om op te klimmen tot de 48e plaats. Zijn week kon niet meer stuk.

Frederik heeft super gezeild. Met zijn oldtimer haalde hij een goede snelheid, en wist hij vaak de juiste beslissingen te nemen. Hij haalde net de eerste helft in de rangschikking!

Jelle verbaasde vriend en vijand door met een van de oudste boten aan de wedstrijd deel te nemen. Als nieuwkomer deed hij het verbazend goed. Hij was zeker niet geintimideerd, dat ondervond een italiaanse zeiler die zijn bakboord/stuurboord regels vergeten was. Jelle diende prompt een protest in!

Paul was teleurgesteld in zijn EK. Weinig wind en tricky condities, dat was blijkbaar niet echt zijn ding. Enkel de derde dag was goed. Geen keuzes maken was waarschijnlijk het probleem; in het midden zeilen was vaak niet ideaal.

Tony zeilde heel goed en consistent. Maakte keuzes, zeilde snel en was assertief aan de drukke startlijn. Een keer te assertief wat hem een black flag opleverde...

Sigurd had het wat moeilijk met de condities, en haalde niet het niveau dat we van hem gewend waren. De wedstrijdjury had een oogje op hem met als resultaat 3 penalties wegens pompen waarvan 2 in een race (dus dat is DNE). Toch werd Sigurd de tweede Belg dankzij een laatste goede dag.

Yves Bassette zeilde een dijk van een wedstrijd. Heel consistent, vaak startend aan de pin. Heel verstanding, hij haalde zelfs een 5 in de 5e race dankzij een enorme shift waardoor hij zonder overstag naar de boei kon varen. Yves werd de eerste Belg; proficiat!

Dus we hebben ons super geamuseerd en iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Enkel jammer van de pech van Alain.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page