top of page

Een warm welkom in Finn-land
Na een leuke uitnodiging van Wim, besloot ik me afgelopen weekend eens in Finn-land te gaan begeven. Finn-land was in dit geval gelegen in het Gavermeer in Harelbeke. Een plas waar ik nog nooit eerder zeilde. Best wel spannend, een nieuwe klasse én een nieuwe zeilplas. Zeven andere finn-zeilers waren present aan de startlijn. Wim H en Sigurd vergezelden me vanuit het Galgenweel, voor het andere deel van de vlot was deze wedstrijd een thuismatch.


De dag ging van start met een probleempje van time-management, waardoor ik de eerste start alvast miste. De andere zeven zeilers begonnen aan de eerste manche, met een nog zeer beperkt windje in de voormiddag. Terwijl ik nog de kat uit de boom aan het kijken was, kaapte Sigurd de eerste overwinning weg.


Vanaf de tweede reeks maakte ik kennis met het Gavermeer en al zijn windshifts en -vlagen. De wedstrijd zelf bleef erg spannend. Ik slaagde erin om bij te blijven bij de andere boten, waar ik al erg blij mee was. De manoeuvres verliepen nog niet helemaal elegant, maar het lichte weer speelde dan weer in mijn voordeel tegenover de zwaarder zeilers.


Na de lunchpauze ging het namiddag-gedeelte van de wedstrijd verder. Het sympathieke wedstrijdcomité liet er geen gras over groeien en blaasde de ene na de ander startprocedure op gang. De wind was ondertussen wat toegenomen, en hier en daar verdwenen de benen onder de hangbanden. Het deelnemersveld lag erg kort bij elkaar. Gezien de grote windshiften- en vlagen was je nooit zeker van je positie.


Na 8 races was het Sigurd die met overtuiging de beker mee naar huis mocht nemen. Op het podium werd hij vergezeld door Michiel op de tweede plaats en Filip op de derde plaats. Ikzelf was erg blij om deze vuurdoop met een mooie zesde plaats te mogen afsluiten.


De dag was een leuke ontdekkingstocht doorheen de Finn en al zijn specificiteiten. Het was mijn eerste wedstrijd in een Finn en tegelijk ook mijn eerste kennismaking met eenmansboten. De eerste kennismaking met deze uitermate sympathieke klasse smaakte zeker en vast naar meer. Ik hoop als gelegenheids-finn-zeilster zeker nog eens met jullie mannnen-clubje te mogen meezeilen.

Sarah

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page