top of page

De afwezigen hadden ongelijk!


Afgelopen zaterdag vond de eerste trainingssessie van het seizoen plaats onder leiding van Bart De Coutere op het Galgenweel te Antwerpen. Met een groep van 7 bootjes, begonnen we na enkele koffietjes rond 11:00hrs aan een intensieve trainingssessie van circa 5 uur.


De weersomstandigheden waren zéér variabel (light - medium wind conditions en zeer vlagerig), maar gelukkig bleef het droog.


Meerdere topics kwamen aan bod.


De eerste oefeningen bestonden voornamelijk uit een snelheidstest tijdens zowel het aandewindse als het voordewindse rak. Bart maakte van iedere zeiler individuele beelden waardoor we tijdens de debriefing 's avonds gemakkelijk de verschillende zeilstanden, trimstanden, boothellingen, gewichtsposities etc. konden vergelijken.


Vervolgens kwam de startprocedure uitgebreid aan bod waarbij geoefend werd op positionering voor verschillende startposities (pin-end start, startschip start, vrije start) waarbij tevens zowel de startlijn als de bovenwindse boei (in extremum) veranderlijk werd gelegd.


Na een zeer leerzame debriefing van circa 1-1.5 uur gecombineerd met een drankje en de videobeelden genomen gedurende de dag, keerde iedereen moe maar voldaan richting het thuisfront.


Kortom, de afwezigen hadden ongelijk!


De videobeelden kan je op volgende link terugvinden (google drive):89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page