top of page

Dag 5, slotdag


De dag begint een half uur vroeger. Het comité heeft immers 2 reeksen i.p.v. 1 gepland. Dit om het inpakken en de prijsuitreiking nog op een deftig uur te kunnen organiseren.

De wind begint heel rustig en zet door tot een 18kn. in de vlagen. Een 5 Beaufort. Iedereen is er op gebrand om nog iets deftig te laten zien. Na de 3 dagen zonder wind wil iedereen die frustratie van zich afzeilen.


En dat is duidelijk te zien aan de nervositeit aan de startlijn. Het regent valse starts… Dat betekent ook uitkijken om zelf niet tegen de lamp te lopen en een DSQ te bemachtigen..

Paul overtreft zijn eigen verwachting in reeks 4 en scoort een 24.. Wim vaart een 5e plaats maar met 2 valse starters voor zich, dus wordt in de rechtzetting van die reeks 3e. Z’n beste van deze week. Alain had vandaag wat meer moeite om de snelheid te vinden die hij hoopte te ontwikkelen. André voelt zich top ‘alsof hij de mount Everest van Californië’ heeft beklommen. Wie André wat beter heeft leren kennen zal deze humor wel begrijpen. ?


In reeks 5 worden Wim en Alain slachtoffer van de nervositeit van de verschillende vloten en krijgen elk een BFD of Black Flag Disqualified achter hun naam. Ook enkele kampioenen van de vorige jaren delen in de klappen.. Sommige van die kampioenen verliezen hun respect voor de organisatie. Wat wij daaronder verstaan is bijv. niet komen opdagen op de prijsuitreiking. ?


Inpakken, en we mogen weer aan het ???

Het wordt een leuke afsluiter. Eten en drinken zoals gewone mensen. Al die topsportrituelen laten weer even voor wat ze zijn ???


Alain, Paul, Isabelle en Philippe vliegen terug.

Sigurd vergezelt Wim op de terugweg om wat te kunnen aflossen.

André plant de trip alleen terug in 2 dagen.


Hier alvast de volledige uitslag. Verdere statistieken per categorie volgen nog.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page