top of page

Dag 0, praktisch race


8u30 aan de ontbijttafel was de afspraak. Het buffet was weer overvloedig gevuld met voor elk wat wils. Spiegelei, roerei, worst, charcuterie, patisserie, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, alle soorten brood, …


Na het eten zaten we op het terras en overliepen we de Wedstrijdbepalingen. Altijd nuttig.. Op elke grote wedstrijd is er wel een regeltje dat verschilt van de normale procedures.. ook nu.. Dit overleg is dus belangrijk !


10u vertrekken we richting haven om alles nog wat beter te organiseren. Zo moeten oa. de boten van Alain en mijzelf nog een 300m. verplaatst worden. Helaas kon ik de t-shirt die we kregen niet meer inruilen. De t-shirt die ik kreeg had al een stevige koffievlek ?Jammer..

Alain en Wim fietsen terug naar het hotel om hun boterhammetjes aldaar te verorberen. Er staat nog steeds weinig tot geen wind.. Als we maar starten bedenk ik me. Tegen 12u45 komen we aan. Iedereen wordt het water opgestuurd.. Het is een drukte van jewelste.. 350 boten die de haven verlaten, het is een gedoe. Maar tot een echte chaos komt het gelukkig niet.


Eens op volle zee valt de wind volledig weg. Een bakkende zon en een klapperend zeil door het op en neer gaan in de golven..


Gelukkig hebben we een coach die ons terug naar binnen kan slepen. Dit was van korte duur die pret. Eens terug op de kant steekt er een klein briesje op. Deju, kijk ons hier nu op de kant staan. Maar het lijkt mij beter om energie te sparen en om wat uit de brandende zon te blijven.


Alain doet de start mee, maar houdt het bij boei 3 voor bekeken.

Douchke, openingsceremonie. én Californisch verrassingsdiner ???

On va bien dormir.

BEL 1

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page