top of page

CUP 5: ONK Masters


De aankomst bevestigde dat dit een wedstrijd van hoog niveau werd; veel bekende namen, veel Fantastica’s, bootjes werden gewaxt. De weerberichten waren veelbelovend met meer dan 20 graden en een 3 beaufortje. Dit is beter dan de Cote d’Azur! Zes belgen waren ingeschreven : Alain, Wim, Sigurd, Evren, Tom en Paul.


Op dag 1 zeilden we 3 manches dichtbij de haven van Port Zelande, vlakbij de dijk. Het parcours was up-down. Voor de mindere goden onder ons was het niet simpel; aan de bovenboei was het hectisch, de wind krimpte er en was zeer verstoord, dus in een mum van tijd kon je er makkelijk tien plaatsen verliezen… Sigurd zeilde een goede eerste manche. Wim had pech met 2 UFD’s. Evren was er nog niet die dag. Die avond was er meer pech voor Wim: de mosselen zijn hem heel slecht bevallen en moest hij inpakken.


Op dag 2 zeilden we 3 manches op een andere plaats, onder hompelvoet, waar de Benelux normaal gezeild wordt. Het water was duidelijk anders, meer knobbelig dan op dag 1. Aan de bovenboei was het nu iets rustiger. Shiften pakken was belangrijk. Evren was in goede doen met een goede bootsnelheid en ook Alain zeilde beter dan de eerste dag. Tom zeilde prima voor zijn eerste grote wedstrijd!


Op dag 3 zeilden we nog 2 manches. Paul zeilde iets beter dan op dag 2 (iets minder achterlijkspanning).


De prijsuitreiking begon met een loterij van “goodies”. Wim, Tom, Alain, Evren kwamen uit de bus maar kregen niks aangezien ze er niet waren.


Al bij al hebben we een fantastisch weekend beleefd met super condities! Wel is duidelijk dat de Belgen een beetje extra training op dit water kunnen gebruiken. Paul, BEL 76


Resultaten van de Belgen : Sigurd (28), Paul (41), Alain (43), Evren (49), Tom (55), Wim (57)4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page