top of page

Cup 1: platte taille


9 finnisten ter plaatse voor de eerste echte clash van het seizoen.SNEH, de club gelegen aan het mooie Lac L’eau d’heures , was onze gast. Steeds sympathiek en altijd warm onthaald.


In het veel te hoge gras zetten 4 finnisten hun tent op. De eerste clash werd al gestreden, immers de plek stond vol brandnetels. Hier moest ik al het onderspit delven. Het was onmogelijk aan de ingang van mijn tent te geraken zonder flink geprikkeld te worden. De zelf springende tent van Sigurd dwongen mij meer en meer op te schuiven richting brandnetels. De eerste strijd van het weekend.


2 logées in eigen auto, en één B&B gast.


De club voorzag nog spaghetti de eerste avond voor €9. Gezellig maar vooral iedereen goesting om te gaan varen.


De wind liet het helaas afweten. En wie de Platte Taille kent weet dat dit winddraaiingen en frustraties met zich meebrengt.


Maar dat geeft kansen aan oa. Joris en Bart die meer en meer hun adem voelen en soms zelfs hun spiegel laten zien. We doen ons best om hen te helpen en snel verder de aansluiting te laten maken met het gemiddelde niveau van de groep. Want het moet gezegd dat dit steeds maar beter wordt en dus ook dichter op elkaar komt. Illustratie daarvan is dat we 5 mensen hebben die een reeks konden winnen. Filip Willems, Sigurd, Frederik, Filip Verhaeghe en ikzelf. Verschillende reeksen waar het verschil tussen 1e en 6e plaats minder dan 1 minuut bedraagt.


Op zondag iets meer wind, maar wel winddraaiingen van 30°, dus opnieuw veel wisselende posities en veel gevloek aan boord van sommige boten. Maar de wisselende posities gaf iedereen het gevoel van mee te spelen waardoor het echt wel leuk is voor iedereen.


Met heel de ploeg gingen we zaterdagavond nog een biefstuk eten. Iedereen kreeg een entrecote van wel meer dan 500gram op zijn bord. Hm, adresje om te onthouden !


Uiteindelijk moeten we onze meerdere erkennen en Sigurd tot de grote winnaar van deze wedstrijd.


Hij mag de wisseltrofee ‘memorial Philippe Devillers’ in ontvangst nemen van zijn vrouw, Isabelle, die speciaal voor deze gelegenheid was afgekomen naar de prijsuitreiking.


Het was een leuk weerzien.


Fijn om weer te mogen strijden tegen en met elkaar.


Altijd gezellig, dat Finn-zeilen.


We zitten al te popelen voor het volgende treffen.
Jullie fiere voorzitter,

BEL 1
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page