top of page

Coppercup, weer een super editie

Bijgewerkt op: 3 mei 2023


We keken er naar uit, naar onze wedstrijd op zee, maar de weken voordien zagen de weersvoorspellingen er niet zo goed uit. Maar het werd prachtig weer: heel veel zon en ook voldoende wind om te racen. De organisatie was uitmuntend; ze namen de juiste beslissingen en zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep in deze wedstrijd met meerdere klasses. Het enige minpuntje blijft het sleuren om de Finn-en in en uit het water te sleuren op het strand; een tractortje was zeer welkom geweest.

We mochten drie uiterst sympathieke buitenlanders verwelkomen, Willem en Jan uit Nederland en Harri, een Franse Fin.

De eerste dag was er net genoeg wind om te zeilen, en velen moesten nog even wennen aan zeilen op stromend water, vooral aan de boeien en aan de startlijn. Strafrondjes aan de boeien werden soms wel eens "vergeten". Sigurd, Stijn, Filip V. en Harri waren de besten in deze omstandigheden. Bart en Willem vergaten hun tracker en kregen jammer genoeg een zeer zware penalty van 15 punten aan hun broek.

De tweede dag wakkerde de wind aan en mochten we pompen, iets waar we in Belgenland duidelijk nog niet veel op geoefend hadden.

De eerste drie verdedigden hun posities zeer goed. De laatste manche ging Tony uiterst rechts en dat bleek een brilliante move te zijn want hij eindigde eerste. Filip V. besloot ook toch eens de onderkant van zijn Devoti eens te bekijken. Het was ook spannend om de 6e plaats waar Filip W. en Paul nu met evenveel punten stonden.

De derde dag starte grijs maar de wind maar uiteindelijke brak de zon (en de wind) er ook door. In de eerste manche zeilden de top 3 niet goed; misschien hadden sommigen een klein katertje mee aan boord? Tony deed het weer en pakte deze eerste manche. Noah begon sterker en sterker te zeilen; dat belooft voor de toekomst. Veel veranderde er niet meer in de rangschikking, behalve dat Tony over Harri sprong naar de 4e plaats, en dat Paul de 6e plaats kon verdedigen.


Het was weer een super evenement, eentje dat volgend jaar meer deelnemers verdient!


Resultaten: Sigurd 1 (8), Stijn 2 (17), Filip V 3 (22)

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page