top of page

Benelux 2021: beter kan niet!


Het had veel voeten in de aarde, maar begin juli werd beslist om de Benelux 2021 toch te laten doorgaan. Ondanks die late aankondiging kwamen er toch 14 die hards op af, en ze hebben het zich niet beklaagd : dit was een super editie! Een 3/4 BFT op zaterdag (om er in te komen) en een 4/5 BFT op zondag, gekombineerd met de typische golven en een prachtig zonnetje maakten dit het ideaal scenario voor de groot-water Finn zeilers. De lange duur en de stevige condities maakten dit weer eens het Parijs-Roubaix van het Finn zeilen.


Op zaterdag streden Sigurd, Tobias De Haer en Maarten Godschalx om de winst. De pompvlag stond meestal wat het extra vermoeiend maakte. Het bleef altijd super spannend met wisselende posities en boten die toch dicht bij elkaar lagen.


Op zondag stond er meer wind, Wim vond dit prima en zeilde een 1 en twee 2’tjes. Chris Frijdal zeilde super sterk en hij won dankzij zijn consistentie . Sigurd baalde: het race commitee had de baan ingekort waardoor hij ver boven de layline zat. Dit koste hem het podium.


Mark Geboes, Jos Strijckers, Bart Victor en Bjorn Cotteleer zeilden hun eerste Benelux en ze deden het zeer goed op dit moeilijk water. Hopelijk smaakt dit naar meer.


Resultaat : Chris Frijdal (16), Maarten Godschalx (20), Wim Henderieckx (21)19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page