top of page

Avontuur in TihanyHier een kort verslagje van de deelname van een Belg aan het EK Masters in Tihany. Maanden voorbereiding met 6 uur fysieke training per week leek nutteloos toen we naar windfinder keken bij vertrek: maximum 4 knopen gedurende 4 dagen… De realiteit was veel beter: 5 à 10 knopen de eerste drie dagen onder een stralende zon. De wind was tricky vanwege de draaiingen; vrijdag zeilden we de eerste race met westenwind en de tweede met oostenwind!

Mijn doel was een derde van de zeilers achter me kunnen laten.

De eerste dag was redelijk. Bij beide manches zat ik wel aan de juiste (pin) end van de 300m lange startlijn, maar mijn start was te voorzichtig. Gelukkig heb ik nog veel boten kunnen inhalen dankzij een goede snelheid en de (meestal) juiste klappen. 47e plaats op 78. De tweede dag had ik mij voorgenomen om veel agressiever te starten, en dat loonde. De tweede manche was zeer goed, tot ik een penalty kreeg voor body pumping aan de wind. Opgeschoven naar 40e plaats op 78.

De derde dag was ik niet goed wakker en heb de starttimer niet gesynct op de 4 minuten waardoor de start super slecht was. Dit werd mijn aftrek race. De andere manches waren goed. Opgeschoven naar 39e plaats op 78 dus exact in het midden, en beter dan mijn doel. Dit was een fantastische belevenis.

Iemand beschreef dit als ‘paradise conditions’. Het Balaton meer is prachtig, alles was er super proper, accommodatie en uit eten gaan is er echt niet duur.

Voor herhaling vatbaar!14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page