top of page

Antwerp Sustainability Cup 2024

‘De Sustainabilitycup 2024'


De jaarlijkse inzetter van ons FINN wedstrijdseizoen ging zoals gewoonlijk door op het Galgenweel.

21 bootjes aan de start wat aangaf dat dit op het water en ernaast een gezellig boeltje kon worden, wat het dan ook geworden is.

Tof gemengd veld met Noorderburen, toppers, nieuwkomers, jeugd en anciens.

Met mijn 5de plaats was ik best tevreden tot ik vernam dat daar een artikelverplichting aan vast ging…..

Enfin, dus met 21 bootjes aan de start voor de eerste manche,5-4-1 en zeilen maar!

Op en neer parcour. Het eerste kruisrak ging vlot tot je aan de bovenboei een veld van 20 Snipes in de nek kreeg, voor sommige betekenende dit dat ze wel wat plaatsjes verloren. Anderen konden hiervan profiteren om wat verder weg te lopen van de rest. Sigurd eiste de eerste plaats op. Was de trend hiermee gezet?

Voor de 2de manche verkoos de wedstrijdleiding over te schakelen naar een trapezium-parcour met innerloop en outerloop (wijze en verstandige keuze en dit werd op handgeklap en luid gejuich onthaald ).

Tegen het einde van de dag werd al duidelijk wie er om de knikkers gingen vechten.

4 bootjes sloten de eerste dag af met podiumkansen, de BEL 7 (ne krullebol), BEL 4 (yves), BEL 99 (Gwyn, nieuwkomer die onmiddellijk zijn visitekaartje afgaf) en de BEL18 (Sigurd).

Eventuele frustraties en geschillen van op het water werden na de manches rijkelijk weggespoeld met de befaamde en beruchte ‘triple d’anvers’. Typisch kenmerk aan dit gerstenat is dat hoe meer je er drinkt, hoe gezelliger het wordt! Waarvoor dank aan de sponsor!! Gelukkig konden we dan aanschuiven voor een bourgondisch avondmaal.

De voorspellingen voor de zondag zagen er niet zo goed uit. Toch om 10 uur de eerste start van de dag gegeven. Resultaat was draaiende wind en nogal variërende windsterkte. Tweede start meer van hetzelfde…. Derde start van de dag kwam er voor ons niet meer.

Al bij al een leuke en gezellie bedoening op en naast het water. Volgend jaar ben ik er terug als onze vriend ‘triple d’anvers’ ook terug aanwezig is.


O ja, top 3 na het weekend :

1ste de krullebol

2de Yves

3de GwynSEE YOU ALL AT THE TULPENRACE!


Filip Verhaeghe

Finn BEL-8
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page