top of page

5 & 6 mei, platte taille


De voorspellingen waren geweldig. Het warmste weekend van het jaar tot hiertoe.. 25graden en op zaterdag 3-4 Beaufort. Wat kan een zeiler meer wensen. Karin en Tom, 2 amateur fotografen, maakten kennis met onze sport en namen vele kiekjes.. We zijn allemaal benieuwd naar het resultaat.. We starten tezamen met andere éénmansboten waardoor pompen niet werd toegelaten. De Finn-zeilers varen een wedstrijd in de wedstrijd.. Met de handicapberekening schuiven er andere boten tussen waardoor de uitslag helemaal anders wordt. Maar als we alleen maar naar de Finn-zeilers kijken, is Wim op zaterdag out-standing. 4×1, 1×3 (teruggedraaid na de start). Daarachter wordt er flink van stuivertje gewisseld.. Tussen de 2e en de 6e is het elke reeks bijzonder spannend. Ook Jo, ondanks het feit hij achterin staat in de ranking, leert zienderogen veel bij. en Bart laat af en toe het achterste van zijn boot zien. Meer en meer aansluiting, duidelijk voelbaar ! Go On !!


Een gezellige avond, met een heerlijke maaltijd, aangeboden door de club ! Top ! Adeps stelde zijn accommodatie ter beschikking voor de overnachting. Isabelle en Philippe hadden hiervoor gezorgd ! DANK JE WEL !! Als koningen ontvangen !


Zondag, opnieuw prachtig zomerweer, maar deze keer zonder wind. Helaas. De wind trekt aan 1-2B. De Gavermeer zeilers zijn duidelijk meer gewoon en pakken hun boeltje in om vroeg naar huis toe te rijden. Dat is toch wel jammer, want we konden uiteindelijk nog 4 leuke wedstrijden varen van 40′ van 2 ronden per reeks. Het comité had oren naar onze verzuchtingen van de dag voordien. Het is altijd fijn te kunnen werken met een comité die een grote affiniteit vertoont met hun zeilers. Sigurd was in deze condities duidelijk in zijn sas en wint op zijn beurt 4x, Wim 4x 2e, Evren en Alain verwisselen eens voor de 3e en 4e plaats. Jo consistent 5e.


Inpakken, Alain en Wim laden voor El Balis, Spanje WK Masters… Geweldig gevoel toch

Voor het eindresultaat van deze wedstrijd stellen we vast dat er een grote discrepantie bestaat tussen de uitslag, rekening houdend met de andere klassen, en de uitslag die enkel rekening houdt met het Finnzeilen.


Na overleg met het bestuur beslissen we dat we de uitslag die rekening houdt met enkel de Finnzeilers gaan laten gelden voor ons klassement.


Dan wint Wim voor Sigurd en Alain. Rekening houdend met handicap zou Sigurd de bovenhand halen.

BEL 1

De uitslag:



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page