top of page

Cup 2: Lac d'Oriënt


We hebben het altijd gezegd. Dit is de ideale instapwedstrijd. Groter water dan we gewend zijn maar toch nog beschut. Groter deelnemersveld dan we gewend zijn maar toch nog niet te schrikwekkend groot.


Dag 1 werd een topdag. 25 graden en een 2-4 Beaufort aan wind. Heerlijk toch? 4 wedstrijden met wisselende uitslagen. Hier doen we het voor. Nadien een leuke verbroedering met de 9 ! Belgische deelnemers. Niet zomaar een hobby zoals een andere ????. Er worden veel tips gegeven en er wordt wat geplaagd over het verdere verloop van de uitslag.. We kunnen terugblikken op een leuke dag.


Dag 2 Iets minder wind. Het hele veld ligt dichter op elkaar. Voor de wind varen was des te stresserender.. Opnieuw wisselen de uitslagen enorm. Buiten wat frustraties is de teneur van en geweldige zeildag opnieuw aanwezig. Deze keer met slechts 1-3B.


We merken dat het wel eens interessant zou kunnen zijn om een theoretische training/les te organiseren over de belangrijkste wedstrijdregels. Dit gaan we zeker inplannen. Voorrang aan boeien, bij de start enz.. Het diner ‘s avonds in de Belle Vedère is er bijna één op sterrenniveau. Nadeel is dan weer dat de porties niet altijd van die orde zijn die Finn-zeilers gewoon zijn..


Dag 3 geen wind in de ochtend. En helaas kwam daar geen verandering in. We hebben gewacht tot 13u. Het inpakken kon beginnen. Mattisse die bijna niet geslapen had van de stress om zijn podiumplaats nog te verliezen op de laatste dag kan opgelucht ademhalen.?

De typische Champagne en Andouillette (worst van ingewanden) ontbreken niet op de prijzentafel. Het wordt nog een gezellige bedoening alvorens we vroeg huiswaarts kunnen keren.


Dank aan de sympathieke organisatoren.

Moe maar voldaan.

Tot volgend jaar!
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page